Afbeeldingsgrootte foto's clubavond en website

clubavond

De beamer heeft een afbeeldingmaatstaf van 1920 x 1200 pixels. De beperkende factor is de hoogte. Dus de maat van de foto wordt bepaald door de hoogte van de afbeeldingsruimte van de beamer. Daarom wordt de foto altijd 1200 pixels hoog gemaakt (de breedte wordt automatisch aangepast en past dan altijd binnen de afbeeldingsruimte). Dit geldt voor zowel liggende als staande beelden en het maakt ook niet uit welke type sensor in de camera zit (3:2, 4:3, 16:9, 1:1).

Dit geldt niet voor beelden die breder zijn gemaakt dan 1920 pixels, zoals bijv. panorama's. Deze zijn namelijk veel breder dan hoog en hebben dus een andere afbeeldingsratio dan hierboven genoemd wordt. Dus deze beelden moeten altijd 1920 breed gemaakt worden, de hoogte wordt dan automatisch aangepast (en deze is dus minder hoog dan de maximale afbeeldingshoogte van onze beamer).

De foto wordt voorzien van een duidelijke bestandsnaam met een nummer, zodat jouw foto's altijd bij elkaar staan in de volgorde die de fotograaf wil.

voorbeeld bestandsnaam: Achternaam_Voornaam_nummer, bijv.: Vonk-Johnny-01

De foto's kunnen gemaild worden naar -- van-natuurfoto@hotmail.nl -- tot uiterlijk de woensdag 18:00 voorafgaande aan de clubavond, of in de -- VAN-dropbox -- geplaatst worden tot uiterlijk de donderdag voorafgaande aan de clubavond. Toegang tot de VAN dropbox kan aangevraagd worden bij Richard van der Graaf.

website

Voor plaatsing van de foto's op de website worden de foto's naar Sheila Luijten gemaild tot uiterlijk binnen één week na presentatie op de clubavond.
- De estafettefotografen vermelden de titel en geven een beschrijving van het onderwerp (eventueel voorzien van gebruikte apparatuur).
- Bij de foto's voor de ronde van vijf en de maandfoto wordt alleen een titel gegeven.


Voor elke foto worden twee beelden aangeleverd met de volgende voorwaarden met een duidelijke bestandsnaam:

Liggende beelden: 1 x 800 pixels breed, en 1 x 120 pixels breed
Staande beelden: 1 x 800 pixels hoog en 80 pixels breed (120 hoog)

Bestandsnaam estafettefotograaf:

naam_estafette_maand_800.jpg; en naam_estafette_maand_ 120.jpg
bijv. luijten_estafette_maart_800.jpg en luijten_estafette_maart_120.jpg

Bestandsnaam ronde van vijf:

naam_ronde_maand_800.jpg; en naam_ronde_maand_ 120.jpg
bijv. luijten_ronde_maart_800.jpg en luijten_ronde_maart_120.jpg

Bestandsnaam maandfoto:

naam_maand_1000.jpg; en naam_maand_ 120.jpg
bijv. luijten_maart_1000.jpg en luijten_maart_120.jpg