Over ons

 

De leden van de Verenigde Amateur Natuurfotografen - de VAN, opgericht op 26 oktober 1984 - houden zich bezig met verantwoorde natuurfotografie. Voorop staan respect voor de natuur, open staan voor ieders persoonlijke natuurbeleving en vooral passie voor de natuurfotografie. Nestfotografie hoort daar dus bijvoorbeeld niet bij.

We streven naar foto's die de natuur in zijn puurste vorm, dus zonder duidelijke invloed van de mens, laten zien. Zoals te zien is in onze fotogalerie fotograferen we gezamenlijk van alles wat met groothoek-, macro- en telelens kan worden vastgelegd: landschappen, planten, vogels, zoogdieren, insecten, maar ook niet-levende onderwerpen als stenen, zand, dauwdruppels en ijs. De leden van de VAN bestrijken zo een breed interessegebied.

Gefotografeerd wordt op individuele basis, in groepsverband, of tijdens georganiseerde foto-excursies. Kennis van en ervaring in de fotografie, kennis over het onderwerp, vaardigheid in de digitale nabewerking en respect voor elkaars fotowerk wisselen wij met elkaar uit tijdens onze maandelijkse clubavonden.

Gedurende het clubseizoen -van september tot juni- komen we op de eerste vrijdag van de maand bijeen in wijkcentrum 'De Meent' in Amstelveen om van elkaars foto's te genieten.

Naast langere series door leden, zijn er ook presentaties rond een bepaald thema, of wordt er een avonddeel gereserveerd voor de meer technische aspecten van de natuurfotografie

Verder kunnen leden iedere keer maximaal 5 foto's meenemen die door de leden besproken worden (ronde van vijf).

Daarnaast presenteert iedere avond een fotograaf maximaal 20 beelden en geeft die avond het estafettestokje door aan de volgende fotograaf die deze avond anwezig is (estafettefotograaf).

Verder streven we ernaar om met enige regelmaat een gastspreker uit te nodigen.

Kortom, de VAN is een gezellige, actieve vereniging waar je veel van natuurfotografie kunt opsteken en tegelijkertijd van mooie foto's kunt genieten. Kom een keer een kijkje nemen op een clubavond !

Contactpersoon: Walter Hollenkamp (walterhollenkamp@gmail.com)

Bezoekadres: Wijkcentrum De Meent, Orion 3, Middenhoven in Amstelveen (aanvang 20:00 uur)