jurering 2016: flora

Herfstlicht - Wilma van der Veen (1e plaats)

Deze foto heb ik al experimenterend met mijn nieuwe lens, de Lensbaby Velvet 56, gemaakt. Tot mijn verrassing bleken de zonnestralen die door het dichte bladerdek op deze amethistzwammen vielen, door de lens te zijn vastgelegd.

Canon 7D, Lensbaby Velvet 56, ISO 400, f2.8, 1/400

Wateraardbei - Wilma van der veen (2e plaats)

Aan de rand van een van de prachtige meren van de Vogezen vond ik deze plant, de Wateraardbei.De schaduw van een boom die op de plant valt in combinatie met het vroege zonlicht in de achtergrond zorgen samen voor de zachte belichting van deze foto

Canon 7D, Sigma 150mm Macro, ISO 800, -1/3 ev, f3.5, 1/100

Haagwinde - Johnny Vonk (3e plaats)

In een rommelig bosje viel mijn oog op deze haagwinde die om een grashalm heen kronkelde. Ik was meteen geïntrigeerd door de vorm van de kronkelende haagwinde. Om de aandacht op deze vorm te krijgen heb ik de opname met beperkte scherptediepte gemaakt en om niet afgeleid te worden door de kleuren het beeld omgezet naar zwart-wit.

Klaproos - Leo Schonhage (3e plaats)

Deze klaproos is gefotografeerd in de ochtend met een brandpuntafstand van 350 mm en diafragma f 5.6. De belichting is afgestemd op de klaproos in de schaduw, waardoor subtiel afsteekt tegen de veel lichtere achtergrond.

Who is afraid of Red and Blue - Piet de Boer (4e plaats)

In het oosten van Duitsland dicht tegen de Poolse grens lag een akker, die rood zag van de klaprozen. Daar loop je niet langs zonder "erin" te duiken en met de macro lens verschillende composities uit te proberen. Als er ook korenbloemen in staan kun je spelen met het kleurcontrast en zo weer een hele tijd leuk je met je hobby bezig zijn.