clubavonden en agenda

Club activiteiten

clubavonden zijn in zaal 1. (boven)

Met VAN op Tijd coördineert Alfred den Heeten dit nieuwe thema. Willekeurig stelt hij een tijdsignaal in. Op het moment dat tijdens Foto thema’s, Ronde van 4, Lange series, etc. dit signaal wordt gehoord, is de op dat moment presenterende fotograaf degene die het volgende VAN op Tijd thema naar eigen keuze voor alle VANners vaststelt. Mocht bij toeval dezelfde fotograaf van de vorige keer worden ingeloot, dan is automatisch de eerstvolgende fotograaf aan de beurt. Doel is een brede spreiding onder de leden van foto thema’s en initiatieven.

Ronde van 4.
Is voor alle VAN-leden de vrije deelname om naar eigen keuze op de clubavond maximaal 4 foto’s te tonen. De Ronde van 4 fotograaf is altijd zelf aanwezig. Hij/zij kiest 1 foto en vraagt 1 clublid naar zijn leerzame oordeel en suggesties over de foto. Doel is op constructieve en respectvolle wijze van elkaars fotowerk te leren en elkaar hierin te stimuleren. Tevens kun je ook weer geheel naar eigen keuze 1 van je Ronde van 4 foto’s aanmerken voor plaatsing op de VAN-website.

Lange serie.
Deze vertrouwde clubactiviteit biedt alle VAN-leden per toerbeurt de mogelijkheid hun zelfgekozen fotoseries gedurende maximaal 20 minuten te presenteren. Dit kunnen bijv. bijzonder fotogenieke locaties zijn, speciale ervaringen of omstandigheden waaronder een bijzonder landschap, dier, plant of thema door jou zijn gefotografeerd. Of je hebt bijv. een bijzondere fotografiereis gemaakt, etc.. Het zijn leerzame en originele onderwerpen die je graag door je persoonlijke beleving, kennis en gemaakte foto’s met de andere clubleden wilt delen. Ook kies je uit jouw serie 1 foto en vraagt 1 clublid naar zijn oordeel en suggesties.
Als meer clubleden samen één serie presenteren, blijft hun gezamenlijke presentatietijd maximaal 20 minuten. Er is sprake van één Lange serie uit een gecombineerd foto aanbod. Een coproductie dus. Om het aanbod van Lange series zo gevarieerd mogelijk te houden, stemmen leden altijd vooraf hun onderwerpen af met de coördinator.

Agenda 2023 - 2024

14 april 2023

  • Ronde van 4.
  • Lange serie. Coördinatie: Wiel Arets.

12 mei 2023

  • VAN op Tijd. Coördinatie: Gert Hartman.
  • Ronde van 4.
  • Portfolio en introductie Elly van der Poel.

2 juni 2023

    Vervalt (Foto weekend.)

1 september 2023

Agenda volgt

22 september 2023

Agenda volgt

27 oktober 2023

Agenda volgt

24 november 2023

Agenda volgt

22 december 2023

Agenda volgt

2024

26 januari 2024

Agenda volgt

22 maart 2024

Agenda volgt

26 april 2024

Agenda volgt

24 mei 2024

Agenda volgt

Club activiteiten

1 april 2023

Bosanemonen creatief fotograferen.

Locatie is landgoed Oud Poelgeest in Oestgeest.
Adres: Poelgeesterweg 1, 2341 NM Oestgeest. We vertrekken daar om 8.30 uur.

16 april 2023

Stinzenplanten fotograferen heemtuin de Braak Amstelveen

6 mei 2023

Daslook / varen excursie bij het Vogeleiland Amsterdamse bos

2 t/m 4 juni 2023

Fotoweekend Nationaal Park de Meinweg.

Drie breuken, waarvan de Peelrandbreuk de bekendste is, verdelen Nationaal Park de Meinweg in vier verschillende terrassen. Aan de voet van de breuken komt water naar de oppervlakte; hier liggen op verschillende plaatsen vennen. Door het park stromen enkele beekjes. De Roode Beek en de Boschbeek. In het heldere water leven beekprik en kleine modderkruiper.

De adder is het symbool van Nationaal Park de Meinweg. Binnen Limburg is de Meinweg het enige gebied waar de adder nog voorkomt.

Het natuurgebied de Meinweg kenmerkt zich door bossen, vennen en heide. Dicht bij Herkenbosch, in de buurt van Roermond en Sittard ligt dit unieke pareltje.

We overnachten en dineren in Boshotel Vlodrop.

23 juni 2023

Midzomeravond excursie

Datum volgt

Workshop “Invulflitsen” door Jos Ketelaar.

Jos werkt met Canon apparatuur. De workshop is echter zodanig van opzet dat je ook voldoende opsteekt om het invulflitsen onder de knie te krijgen als je met andere apparatuur werkt.

excursies "op korte termijn"

Naast bovengenoemde excursies worden er ook excursies “op korte termijn” georganiseerd.

Dit zijn excursies waarbij er een afhankelijkheid is van bijvoorbeeld een gunstig weerbericht (bijvoorbeeld nevel). Is er zo’n gunstig weekend weerbericht dan wordt de excursie  2 a 3 dagen van tevoren aangekondigd.