clubavonden en agenda

Club activiteiten

clubavonden zijn in zaal 1. (boven)

Met VAN op Tijd coördineert Alfred den Heeten dit nieuwe thema. Willekeurig stelt hij een tijdsignaal in. Op het moment dat tijdens Foto thema’s, Ronde van 4, Lange series, etc. dit signaal wordt gehoord, is de op dat moment presenterende fotograaf degene die het volgende VAN op Tijd thema naar eigen keuze voor alle VANners vaststelt. Mocht bij toeval dezelfde fotograaf van de vorige keer worden ingeloot, dan is automatisch de eerstvolgende fotograaf aan de beurt. Doel is een brede spreiding onder de leden van foto thema’s en initiatieven.

Ronde van 4.
Is voor alle VAN-leden de vrije deelname om naar eigen keuze op de clubavond maximaal 4 foto’s te tonen. De Ronde van 4 fotograaf is altijd zelf aanwezig. Hij/zij kiest 1 foto en vraagt 1 clublid naar zijn leerzame oordeel en suggesties over de foto. Doel is op constructieve en respectvolle wijze van elkaars fotowerk te leren en elkaar hierin te stimuleren. Tevens kun je ook weer geheel naar eigen keuze 1 van je Ronde van 4 foto’s aanmerken voor plaatsing op de VAN-website.

Lange serie.
Deze vertrouwde clubactiviteit biedt alle VAN-leden per toerbeurt de mogelijkheid hun zelfgekozen fotoseries gedurende maximaal 20 minuten te presenteren. Dit kunnen bijv. bijzonder fotogenieke locaties zijn, speciale ervaringen of omstandigheden waaronder een bijzonder landschap, dier, plant of thema door jou zijn gefotografeerd. Of je hebt bijv. een bijzondere fotografiereis gemaakt, etc.. Het zijn leerzame en originele onderwerpen die je graag door je persoonlijke beleving, kennis en gemaakte foto’s met de andere clubleden wilt delen. Ook kies je uit jouw serie 1 foto en vraagt 1 clublid naar zijn oordeel en suggesties.
Als meer clubleden samen één serie presenteren, blijft hun gezamenlijke presentatietijd maximaal 20 minuten. Er is sprake van één Lange serie uit een gecombineerd foto aanbod. Een coproductie dus. Om het aanbod van Lange series zo gevarieerd mogelijk te houden, stemmen leden altijd vooraf hun onderwerpen af met de coördinator.

Agenda 2024

22 maart 2024

 • VAN op Tijd: “Ontluiken”; coördinatie Paul Raps
 • Ronde van 4
 • Informatie 40 jaar VAN Jubileum weekend

19 april 2024

 • Lange Serie door Ellen de Boer
 • Sfeerimpressie Millingerwaard door Gerard Oostermeijer
 • Ronde van 4

24 mei 2024

 • VAN op Tijd: “Verstilling”; coördinatie Marga Ronhaar en nieuwe thema coördinator voor 20 september
 • Ronde van 4
 • Informatie in de aanloop naar 40 jaar VAN Jubileum weekend

Zomervakantie

20 september 2024

 • VAN op Tijd als vastgesteld op 24 mei en nieuwe thema coördinator  voor 15 november
 • Ronde van 4
 • Foto’s 40 jaar VAN Jubileum weekend

18 oktober 2024

 • Lange Serie; coördinatie Wiel Arets
 • Ronde van 4
 • Informatie foto excursie 26 oktober Bloemendaals strand

15 november 2024

 • VAN op Tijd als vastgesteld op 20 september en
  nieuwe thema coördinator voor februari 2025 (datum volgt)
 • Ronde van 4

20 december 2024

 • Lange Serie; coördinatie Wiel Arets
 • Ronde van 4
 • Foto’s foto excursie 26 oktober Bloemendaalse strand

24 januari 2025

Algemene Leden Vergadering in De Meent

Club activiteiten

excursies op de korte termijn

Dit zijn excursies als de weekend weerberichten gunstig zijn (bijv nevel) om deze dan 2 of 3 dagen ervoor te melden.

24 maart 2024

Bosanemonen creatief fotograferen in de Baak.

In het heempark de Baak staan verschillende velden bosanemonen.

14 april 2024

Werk aan de Groeneweg

Het Werk aan de Groeneweg is gelegen tussen de loopgraven en hoogstam fruitbomen. Deze locatie, gelegen aan de Lek in de provincie Utrecht, is uniek en fotogeniek tegelijk. Niet alleen bijzonder vanwege de loopgraven waar je doorheen kunt lopen. Nee, het is bijzonder door de oude hoogstam fruitbomen die op de aarden wallen van de loopgraven groeien.

Datum volgt ...

Daslook excursie bij het vogeleiland Amsterdamse Bos.

Rondom het vogeleiland zijn grote velden met daslook te vinden. We gaan deze mooie planten creatief fotograferen.

22 juni 2024

10 jaar Midzomeravond excursie (verrassing).

Het is al weer 10 jaar geleden dat deze excursie voor het eerst werd gehouden. De eerste keer gingen we naar de AWD maar daar moet je voor zonsondergang weer uit zijn daarom zijn we de andere jaren naar het vogeleiland gegaan. Eerst wordt er gefotografeerd en als het gaat schemeren gaan we lekker smullen. Deze excursie duurt meestal tot 22.30 uur en is erg gezellig.

31 mei t/m 2 juni 2024

40 Jarig VAN JUBILEUM weekend met op vrijdagavond een presentatie van een gastspreker.

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof Zevenheuvelenweg 48a 6571 CK Berg en Dal

Datum volgt ...

Herfstfotografie Kaapse Bossen.

In de herfst zijn de Kaapse Bossen uitermate geschikt voor fotografie, zowel landschaps- als macrofotografie. De vele paddenstoelen, varens, mossen, korstmossen en in herfstig blad getooide bomen bieden een veelheid aan mogelijke composities. De ruim 25 meter hoge uitzichttoren de Kaap biedt een geweldig uitzicht op het kronen dak van het herfstige bos en een beklimming is dan ook een must voor een natuurfotograaf.

In de directe omgeving van de Kaap is een prachtige dubbele beukenlaan te fotograferen. Tussen de beuken staan ook zo laat in de herfst vaak nog paddenstoelen, waaronder de fraaie porseleinzwam.

26 oktober 2024

Strand / Duinen.

Bloemendaal aan Zee. Dit is een middag excursie om ook de zonsondergang te fotograferen. Verdere info volgt …