Afbeeldingsgrootte foto's clubavond en website

clubavond

De beamer heeft een afbeeldingmaatstaf van 1800 (b) x 1200 (h) pixels. De beperkende factor is de hoogte. Dus de maat van de foto wordt bepaald door de hoogte van de afbeeldingsruimte van de beamer. Daarom wordt de foto altijd 1200 pixels hoog gemaakt (de breedte wordt automatisch aangepast en past dan altijd binnen de afbeeldingsruimte). Dit geldt voor zowel liggende als staande beelden en het maakt ook niet uit welke type sensor in de camera zit (3:2, 4:3, 16:9, 1:1).

Dit geldt niet voor beelden die breder zijn gemaakt dan 1800 pixels, zoals bijv. panorama’s. Deze zijn namelijk veel breder dan hoog en hebben dus een andere afbeeldingsratio dan hierboven genoemd wordt. Dus deze beelden moeten altijd 1800 breed gemaakt worden, de hoogte wordt dan automatisch aangepast (en deze is dus minder hoog dan de maximale afbeeldingshoogte van onze beamer).

De foto wordt voorzien van een duidelijke bestandsnaam met een nummer, zodat jouw foto’s altijd bij elkaar staan in de volgorde die de fotograaf wil.

De foto’s kunnen worden gemaild naar — van-natuurfoto@hotmail.nl — tot uiterlijk de woensdag 18:00 voorafgaande aan de clubavond, of in de — VAN-dropbox — worden geplaatst tot uiterlijk de donderdag voorafgaande aan de clubavond. Versturen via WeTransfer naar eerder genoemd email adres mag ook.

Toegang tot de VAN dropbox kan worden aangevraagd bij Eric van Poppel en Arend Pouwels.

website

Een selectie van de foto’s van VAN leden die op een clubavond worden getoond wordt op de website geplaatst in het formaat zoals getoond op de clubavond. Leden moeten zelf aanwezig zijn als hun foto’s op de clubavond worden getoond.

Voor de “Ronde van 4” is het uitgangspunt dat van elke fotograaf die zijn foto’s presenteert de 4e foto getoond zal worden op de VAN website. Denk daarom bij het insturen van je foto’s al na welke foto je op de VAN website wilt zien en maak dat de 4e foto van je presentatie. Uitzondering kan zijn als een fotograaf een volgordelijke serie presenteert. Dan zal de fotograaf aangeven welke foto uit die serie op de VAN website mag worden getoond.

Bij alle foto’s voor de website wordt naast de naam van de fotograaf ook een titel vermeld. Om het proces van plaatsing op de website zo effectief mogelijk te maken worden de leden gevraagd om aan de filenaam van de VAN website foto’s ook de titel van je foto toe te voegen.
Dit geldt voor alle presentaties zoals:

    • Ronde van 4 foto’s
    • Thema foto’s
    • VAN op Tijd foto’s
    • Lange serie.
    • Portfolio nieuwe leden

bestandsnaam

Bestandsnaam ronde van vier: naam_ronde_maand_nummer.jpg; bijv. luijten_ronde_maart_01.jpg

Bestandsnaamthemafoto: naam_thema_nummer.jpg; bijv. luijten_thema_01.jpg

Bestandsnaam estafettefotograaf: naam_estafette_maand.jpg; bijv. luijten_estafette_maart.jpg