Afbeeldingsgrootte foto's clubavond en website

clubavond

De beamer heeft een afbeeldingmaatstaf van 1920 x 1200 pixels. De beperkende factor is de hoogte. Dus de maat van de foto wordt bepaald door de hoogte van de afbeeldingsruimte van de beamer. Daarom wordt de foto altijd 1200 pixels hoog gemaakt (de breedte wordt automatisch aangepast en past dan altijd binnen de afbeeldingsruimte). Dit geldt voor zowel liggende als staande beelden en het maakt ook niet uit welke type sensor in de camera zit (3:2, 4:3, 16:9, 1:1).

Dit geldt niet voor beelden die breder zijn gemaakt dan 1920 pixels, zoals bijv. panorama’s. Deze zijn namelijk veel breder dan hoog en hebben dus een andere afbeeldingsratio dan hierboven genoemd wordt. Dus deze beelden moeten altijd 1920 breed gemaakt worden, de hoogte wordt dan automatisch aangepast (en deze is dus minder hoog dan de maximale afbeeldingshoogte van onze beamer).

De foto wordt voorzien van een duidelijke bestandsnaam met een nummer, zodat jouw foto’s altijd bij elkaar staan in de volgorde die de fotograaf wil.

De foto’s kunnen worden gemaild naar — van-natuurfoto@hotmail.nl — tot uiterlijk de woensdag 18:00 voorafgaande aan de clubavond, of in de — VAN-dropbox — worden geplaatst tot uiterlijk de donderdag voorafgaande aan de clubavond. Versturen via WeTransfer naar eerder genoemd email adres mag ook.

Toegang tot de VAN dropbox kan worden aangevraagd bij Eric van Poppel en Arend Pouwels.

website

Foto’s van VAN leden die zij op een clubavond tonen worden op de website geplaatst in het formaat zoals getoond op de clubavond. Leden moeten zelf aanwezig zijn als hun foto’s op de clubavond worden getoond. Leden geven op de clubavond zelf aan welke foto zij geplaatst willen zien uit ieder van de volgende onderwerpen:
  • Ronde 4 foto’s
  • Thema foto’s
  • Lange serie.
  • Portfolio nieuwe leden
Bij alle foto’s voor de website wordt naast de naam van de fotograaf ook een titel vermeld. Om het proces van plaatsing op de website zo effectief mogelijk te maken worden de leden gevraagd om bij de ingestuurde foto’s voor de clubavond bij de META data/IPTC gegevens in de “Titel” en “Beschrijving” velden naast je naam ook de titel van de foto in te vullen (als volgt “fototitelfotograaf “.

bestandsnaam

Bestandsnaam ronde van vier: naam_ronde_maand_nummer.jpg; bijv. luijten_ronde_maart_01.jpg

Bestandsnaamthemafoto: naam_thema_nummer.jpg; bijv. luijten_thema_01.jpg

Bestandsnaam estafettefotograaf: naam_estafette_maand.jpg; bijv. luijten_estafette_maart.jpg