Over de Verenigde Amateur Natuurfotografen – de VAN

opgericht op 24 oktober 1984

De leden van de Verenigde Amateur Natuurfotografen – de VAN -houden zich bezig met verantwoorde natuurfotografie. Voorop staan respect voor de natuur, open staan voor ieders persoonlijke natuurbeleving en vooral passie voor de natuurfotografie. Nestfotografie hoort daar dus bijvoorbeeld niet bij.

We streven naar foto’s die de natuur in zijn puurste vorm, dus zonder duidelijke invloed van de mens, laten zien. Zoals te zien is in onze fotogalerie fotograferen we gezamenlijk van alles wat met groothoek-, macro- en telelens kan worden vastgelegd: landschappen, planten, vogels, zoogdieren, insecten, maar ook niet-levende onderwerpen als stenen, zand, dauwdruppels en ijs. De leden van de VAN bestrijken zo een breed interessegebied.

Gefotografeerd wordt op individuele basis, in groepsverband, of tijdens georganiseerde foto-excursies. Kennis van en ervaring in de fotografie, kennis over het onderwerp, vaardigheid in de digitale nabewerking en respect voor elkaars fotowerk wisselen wij met elkaar uit tijdens onze maandelijkse clubavonden.

Gedurende het clubseizoen -van september tot juni- komen we eenmaal per maand op een vrijdagavond¬†bijeen in wijkcentrum ‘De Meent’ in Amstelveen om van elkaars foto’s te genieten.

Op de clubavonden kunnen er presentaties zijn van langere series door leden, presentaties rond een bepaald thema, of wordt er een avonddeel gereserveerd voor de meer technische aspecten van de natuurfotografie.

Leden kunnen iedere keer maximaal 4 foto’s meenemen die door de leden worden besproken (ronde van vier).

Om het aanbod van lange series zo gevarieerd mogelijk te houden, stemmen leden altijd vooraf hun onderwerpen af met de coördinator.

Verder streven we ernaar om met enige regelmaat een gastspreker uit te nodigen.

Kortom, de VAN is een gezellige, actieve vereniging waar je veel van natuurfotografie kunt opsteken en tegelijkertijd van mooie foto’s kunt genieten. Kom een keer een kijkje nemen op een clubavond !

Contactpersoon: Walter Hollenkamp (walterhollenkamp@gmail.com)

Bezoekadres: Wijkcentrum De Meent, Orion 3, Middenhoven in Amstelveen (3e vrijdag van de maand, aanvang 20:00 uur)